top of page

TRANSFORMATIE EN ANDERS DENKEN

 

White Label Management is opgericht door Jacco Zwerver. Al ruim 15 jaar werk ik in het vastgoed. Ik heb de hoogtijdagen meegemaakt dat het geld tegen de plinten klotste en iedereen die ‘iets’ in het vastgoed deed meteen een Quote500 notering behaalde. Banken, beleggers, ontwikkelaars en makelaars duikelden over elkaar heen om Nederland binnen een paar jaar volledig vol te bouwen met onooglijke kantoorpanden en winkelcentra. Die tijden zijn voorgoed voorbij. Gelukkig maar.

 

Wat rest is de erfenis. 8 miljoen vierkante meter aan kantoorruimte staat leeg. Dat klinkt veel maar zegt weinig. Wat wel veel zegt is om die ruimtes allemaal weer in gebruik te laten nemen er zo’n 750.000 kantoorbanen moeten bijkomen. Dat gaat niet gebeuren dus zal er veel moeten plaatsvinden. Transformatie van kantoren naar woningen of andere bestemmingen. Of slopen. Wat er ook moet gebeuren is anders denken over huisvesting. De gebruiker en huurder van nu wil niet meer in een standaard kantoorgebouw langs de snelweg met een huurcontract voor 5 of 10 jaar zonder enige flexibiliteit. Gelukkig verandert er veel de laatste tijd. Nieuwe inzichten en nieuw beleid. Met veel aandacht voor de topsectoren van de nederlandse economie.

 

Een van die topsectoren is de creatieve industrie. De laatste 10 jaar heb ik veel op het raakvlak van het vastgoed en de creatieve industrie gewerkt. Ik werkte sowieso bij de meest creatieve projectontwikkelaar van Nederland en ik was als directeur van het Media Park verantwoordelijk voor de transformatie van een gesloten, nostalgisch omroeppark naar een open Mediaparkcampus.

 

In de afgelopen jaren heb ik de sector zien worstelen door de crisis maar ik heb ook een drive, ondernemerschap en innovatie gezien waar de BV Nederland een voorbeeld aan kan nemen. Ik heb ook gezien dat de wereld van beleggers, banken en gemeenten totaal anders is dan de wereld van de creatieve industrie. Daar wil ik met White Label aan bijdragen op het gebied van huisvesting en vastgoed om dat te verbeteren. Dat doe ik niet alleen. Dat doe ik met de beste mensen die ik ken. Because, It’s not about buildings. It’s about people. 

 

 

bottom of page